Жителите на Камено готови на бунт, ако държавата не оправи опасния околовръстен път

13:35, 30 юни 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на Камено настояват държавата да се заеме с реконструкцията на околовръстния път в града. Те са готови и на протестни действия, ако исканията им не бъдат изпълнени.

Околовръстният път е държавна собственост. Той е в изключително окаяно състояние. Дупките са на всеки метър, а трафикъ,т особено през лятото, е интензивен. За да заобиколят трасето, цистерни и камиони минават по улиците на Камено. Хората от града негодуват години наред, но до този момент проблемът им не е бил разрешен. Преди седмица е сформиран Инициативен комитет и тече подписка към Агенция „Пътна инфраструктура”. Местните жители настояват държавата да оправи опасния участък, където преди дни се е обърнала цистерна заради лошите условия.

Проблемът на жителите на Камено бе представен днес лично от кметът на Общината Жельо Вардунски по време на десетото заседание на Общинския съвет. Той обясни пред местния парламент, че Общината застава зад исканията на жителите на Камено. Общинската администрация ще изпрати писмо до Агенция „Пътна инфраструктура” и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, придружени с подписката и актуални снимки от пътната обстановка.

Към подписката се присъединяват и фирми, които ежедневно са принудени да пътуват по разбития пътен участък.

От „Инициативния комитет” са категорични, че ако този път държавата не оправи околовръстния път, ще започнат протести.

По време на сесията стана също така ясно, че и жителите на Трояново също подкрепят подписката и ще настояват пред държавата да се оправи и друг републикански път – този между Русокастро- Трояново - Вратица, който също е в крайно лошо състояние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама