В Димитровград се разбраха за съда

13:52, 30 юни 16 / Политика 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спогодба между Община Димитровград и Министерството на правосъдието, както и Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще има. Това стана ясно днес след като общинските съветници в Димитровград дадоха пълномощия на кмета Иво Димов да подпише спогодбата. Ябълката на раздора се оказа сградата на Съдебната палата в града. В момента тя се води общинска собственост. След спогодбата обаче ще премине във владение на държавата, а след това ще бъде прехвърлена на Съдебната власт.  

За сградата преди няколко месеца министър Лиляна Павлова заведе дело в Окръжен съд Хасково. След днешното решение гражданския процес ще бъде прекратен. Пред опасността кметството да загуби делото, което по думите на кмета Иво Димов ще доведе до „страшна каша”, днес той пледира съветниците да подкрепят спогодбата. Съдебното дело, в което страни са държава и община, той определи, като „Давид срещу Голиат”.

С 23 гласа „за” и 8 въздържали се съветниците разрешиха да се направи спогодба. Част от сградата ще остане общинска собственост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама