Борисов: Можем да изкараме икономиката на светло, в София се следи всяко кафене (видео)

14:00, 30 юни 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Можем да изкараме икономиката на светло - в това отношение няма да има никакво отстъпление,. Това се закани премиерът Бойко Борисов на кръгла маса „Икономика на светло”, организирана от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Като пример той се похвали с успехите в борбата с контрабандата на цигари, от която вече има 1.4 млрд. лв. събрани повече.

„ Бях удовлетворен, защото още като главен секретар на МВР се сблъсквах с институционална стена за борба с този проблем. Не можете да си представите какво усилие коства данъчните или митниците да си дадат данните на БОП-а или на други, дете от майка откъсваш, все едно, посочи премиерът. Справихме се при първия мандат още“, посочи той и благодари на главния прокурор, че започнали тази дейност заедно.

„Направихме така, че за да внасяш месо - трябва банкова гаранция. Същото е и при горивата - плати си и внасяй, като продадеш, ти връщаме парите, посочи Борисов. Същото е и при туризма. В началото хората си мислеха, че правим нещата кампанийно- сега всяка седмица шефът на данъчното, на полицията, на БОП, така сме ги разпределили, че по курортите са агенти под прикритие и от всяка едно заведение им събираме касовите бонове. Ежечасно, ежеминутно- така знаем какво се прави. В София всяко кафе проследяваме дали декларира оборота си“, разказа още Борисов, цитиран от БГНЕС.

Борисов за пореден път коментира и Брекзит: „Когато петата в света икономика търпи щети с 200 млрд. за нощ, това не може на по-малките колелца да се отрази. Големият капитал ще намери начин тези пари да си ги избие. Тук идва голям риск за кохезионните фондове“.

„Ужасни условия има в света и в такава ситуация ние, все пак, сме успели да вдигнем резултатите“, обобщи той, като спомена, че това става на фона и на събития около България, като раздираната от атентати Турция, несигурността в ЕС и др. 

Видео от изказването можете да видите на Фейсбук страницата на Борисов тук

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама