На Петолъчката посрещнаха рокерската група "Нощни вълци"

14:32, 30 юни 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група български рокери посрещнаха с хляб и сол приближената до президента на Русия Владимир Путин рокерска група "Нощни вълци" на пътния възел Петолъчката, съобщава "Дневник". Рокерите избегнаха всички възможни срещи с протестиращите срещу тях, които ги чакаха на изхода на Бургас и който бяха нападнати от привърженици на патриотичната паравоенна организация "Български войнски съюз" малко по-рано. Двете групи бяха отведени от полицията.

Няколко лъча от шествието (общо около 50 моториста), което придружава "вълците", се събраха на бензиностанция в края на Бургас, а към тях се присъедини и групата, водена от Андрей Бобровский, която снощи е пристигнала от Истанбул. Посрещачите бяха българските мотоклубове "Биволите" и Brothers From Hell, които получиха специални поздравления от Бобровский.

Освен с хляб и сол, посрещачите се бяха подготвили с руски военни песни, които пускаха от тонколони от открит джип УАЗ-ка, украсен с портрети на Царя Освободител. Те носеха знамена с логото на проекта "Славянски свят", закичени са с оранжево-черни Георгиевски лентички.

Част от мотоциклетите "Харлей Дейвидсън" на "вълците" са озвучени с руски военни маршове. "Здраствуйте, братушки!", викаха посрещачите, които веднага влязоха в диалог с полските и словашки членове, участващи в мотопохода. Основните тема на разговорите им бяха "ислямизацията на България", "желанието на българите да се върнат отново в лоното на славянските народи" и "пагубната политика на правителството, което иска да откъсне България от общността на братските славянски народи и от Русия".

От тук походът продължава към църквата в казанлъшкото село Шипка и едноименния паметник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама