С обновени отделения МБАЛ - Пловдив става университетска болница

14:46, 30 юни 16 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реновираният хирургичен блок на клиниката по урология и обновеният сектор към неонатологичното отделение на МБАЛ "Пловдив", бяха представени официално днес от зам.-министъра на Здравеопазването Ваньо Шарков и директорът на болница Пловдив доц. Георги Йорданов.

"Дълги години проблем беше интензивният сектор в неонатологичното отделение, като с наши средства в размер на 200 хил.лв успяхме да го реновираме, като то е с най-голяма тежест в Южна България", заяви Йорданов.

МБАЛ "Пловдив" става университетска болница, като това ще позволи по-голям достъп до евро програми, а лекарите ще могат да се хабилитират и да разкрият още клиники, стана ясно още днес.

"Базата на нашата болница няма да е по-малко модерна от колкото на частните болници, след като бъде реализиран проекта на Здравното министерство, особено в частта за спешната помощ", подчерта директорът на МБАЛ.

Проектът за спешната помощ след избора на консултант от българска страна, ще бъде представен на Европейската комисия септември, за да могат да бъдат получени първите траншове за финансиране. След това ще бъде подобрена цялостната инфраструктура на системата за спешна помощ в рамките на 5 години, като 170 млн. лв. е стойността на програмата.

"Майчиното и детското здравеопазване са приоритет. Ще продължим да инвестираме във водещите лечебни заведения, които са държавна собственост, особено клиниките които касаят интензивното лечение, хирургичната дейност. Конкуренцията е това, което прави всяко едно лечебно заведение по-добро", поясни Ваньо Шарков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама