БЧК в Разград подпомогна две деца, пострадали при катастрофи

14:48, 30 юни 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Финансова помощ получиха днес семействата на две деца от Разградска област, пострадали при пътни инциденти. Средствата се осигуряват от Националния дарителски фонд на Българския червен кръст, съобщи д-р Милена Кехайова, директор на секретариата на Областния съвет на БЧК-Разград.

Тя отбеляза, че от създаването на фонда през 2005 година до сега финансова подкрепа са получили 542 семейства от цялата страна. През тази година средства за лечение и възстановителна терапия получават семействата на 40 деца от цялата страна, повечето от които са с тежки и много тежки увреждания, допълни д-р Кехайова. Сред тях са и двете  16-годишни момчета от Разградско - Джанер Шабанов от Раковски и Ерхан Руфад от Богданци.

Джанер получи от фонда финансова помощ в размер на 800 лева. Момчето е пострадало при инцидент с мотопед през февруари тази година. Произшествието е станало в селото. Движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, той се ударил със скутера в електрически стълб и бордюр. Претърпял е една операция.

На Ерхан му връчена парична помощ от 700 лева. Той е пострадал при тежка катастрофа през юни миналата година. Лечението му все още продължава, за една година е претърпял общо шест операции, предстои му още една. Заради лечението си в чужбина момчето е пропуснало една година от обучението си.

Родителите на пострадалите деца бяха приятно изненадани от дарителския жест на хуманитарната организация и с благодарност приеха предоставените им финансови средства.

Средствата на семействата на двете пострадали момчета бяха връчени в сградата на червенокръстката организация. По време на срещата се проведе разговор на тема „Да опазим децата на пътя”  с участието на инспектор Дафина Бърнева от Пътна полиция, Стоян Драгнев от СБА и Росен Аврамов –изп. директор на сдружение „Жанета”, Денис Моллов – адвокат на семейството на Ерхан Руфад и доброволката от БМЧК Пресияна Николова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама