Регионалното министерство ще решава за преместването на скейтбордната площадка в „Колю Фичето”

15:29, 30 юни 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Велико Търново Даниел Панов изпрати запитване до Министерството на регионалното развитие и благоустройството относно площадката за скейтборд, която бе изградена в квартал „Колю Фичето”. Заедно с рампата бе създадено и игрище за баскетбол с изкуствена настилка, към което са монтирани трибуни, оформена е и паркова среда.

Новият спортен комплекс е част от обектите, финансирани по проект „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”, защитен по оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013.

През последните месеци обаче, съоръженията няколко пъти ставаха обект на вандалски прояви, в резултат на което бяха причинени щети за близо 40 000 лева. Към днешна дата те са отстранени, а край игрището са монтирани изкуствено осветление и видеонаблюдение.

Проектът за спортния комплекс е одобрен още през 2012 г., когато са проведени всички съгласувателни процедури, включително съгласие от Общинския съвет и обществено обсъждане. Въпреки това в Общината са постъпили сигнали на великотърновци, живеещи в близост до рампата за скейтборд.

Поради това кметът  и експерти от общинската администрация изпратиха запитване до МРРБ и Управляващия орган на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. дали е допустимо преместването на площадката за скейтборд в друга част на квартал „Колю Фичето”.

Към момента се очаква произнасяне от страна на Управляващия орган.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама