Разбиха схема за незаконна дейност с лекарства чрез аптечна верига

15:59, 30 юни 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 28 юни  в офиси на аптечна верига на територията на Велико Търново е била проведена специализирана операция от служители на ДАНС, МВР, Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ) и НАП, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, насочена към пресичане на незаконна търговия с лекарствени продукти в страната и чужбина и данъчни престъпления.

Акцията е проведена по образувано досъдебно производство на Специализираната прокуратура. При проведените процесуално-следствени действия са били открити и иззети счетоводни документи, рецепти и компютърни конфигурации, свързани с незаконно извършвана дейност.

Открити са и голямо количество лекарствени продукти и медикаменти, съхранявани в склад, без издадено разрешение за такава дейност от ИАЛ.

По първоначални данни, посредством медицински лица е осъществявано фиктивно изписване на лекарствени продукти, заплащани в последствие от Националната здравноосигурителна каса. С последваща търговия с лекарствени продукти са извършвани и данъчни престъпления. Нанесени са значителни щети на държавата, стойността на които се уточнява.

Събраните доказателства се анализират, по преценка на наблюдаващия прокурор предстои повдигане на обвинения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама