Нова схема за будките и заведенията на Ларгото в Шумен

16:12, 30 юни 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изготвена е нова схема за разположение на будките по центъра на Шумен, има и нови правила за работата на заведенията и сезонната търговия.

Специална общинска комисия е разработила новите предложения за това как да изглежда Централната търговска част на Шумен, те са утвърдени от гл. архитект и влизат в сила със заповед на кмета Любомир Христов.

Целта е да се освободи повече място за пешеходците по централния шуменски булевард, затова се намалява броя на сергиите. Павилионите за вестници остават само 4 от Кръговото на Руски паметник до пл. „Оборище”, освен това трябва да са с еднакъв външен вид, максимум 4 кв. м. площ и да са по възможност поставени извън основното пешеходно движение.

На 8 метра отстояние от южните фасади на сградите пък трябва да бъдат поставени фризерите и машините за сладолед, за пуканки и за кафе и стойките за слънчеви очила.

Машините за пуканки да се сложат върху рамки с колела, за да могат да се прибират в края на деня, а съоръженията за сладолед през нощта да бъдат покрити с винилови покривала в еднакъв сив цвят.

В павилионите на Цветния базар да се предлагат само цветя, картички и вази, се посочва в заповедта на кмета Любомир Христов.

В района на Градската градина пък да има 7 временни търговски обекта- електронни детски колички, надуваем атракцион, стойка за балони, кът за художествени занимания, една машина за сладолед и две – за пуканки.

До машините за сладолед е разрешено поставянето на бял чадър, който обаче да не е трайно закрепен за асфалта. До стойките на очила чадърът също трябва да е бял и цялата сергия да се побира под него, освен това стелажите ще се прибират вечер.

Заведенията в центъра ще трябва да разположат масите си отвън в северната алея на пешеходната зона и да се осигури минимум 4 метра свободно пространство по булеварда за пешеходците. Пред паметниците да не се поставят маси и да няма рекламни пана върху настилките. Вариантът на новата схема е окончателен и търговците са длъжни да го спазват. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама