Обсъждат три варианта за финансиране на пешеходен надлез над улица „Магистрална”

16:51, 30 юни 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съществуват три варианта за финансиране на изграждането на пешеходен надлез над улица „Магистрална” във Велико Търново. Това стана ясно по време на днешното заседание на Общинския съвет.

Концепцията за конструкцията, която се предвижда да бъде в района на Търговски парк- Велико Търново, е получила принципното съгласие на Агенция „Пътна инфраструктура”. В АПИ проектът е предаден още преди началото на основния ремонт на улица „Магистрална”, която е част от републиканската пътна мрежа. Финансиране по финансови механизми чрез пътната агенция е първият вариант за осъществяване на начинанието.

Втората опция за изграждането на надлеза е чрез частна инвестиция, като вече има разговори с представители на бизнеса.

Третият вариант съоръжението да бъде изградено е чрез проекта за интегриран градски транспорт, за който Общината  има гарантирано финансиране от 10 милиона лева по ОП „Региони в растеж”. Преди броени дни Даниел Панов проведе среща с консултантския екип, който прави предпроектните проучвания. Експертите подчертаха, че пешеходните надлези попадат сред обектите, чието изграждане подлежи на финансиране по мерките.

Нова светофарна уредба ще помогне за оптимизацията на движението в кръстовището между улица „Магистрална”, улица „Славянска” и входа към складовата база във Велико Търново. Подземните комуникации са положени, остава доставката на контролерите и монтажът им. Осигуряването на светофарна уредба бе допълнително включена дейност към основния ремонт на ул. „Магистрална”.   

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама