Параклис иска да изгради в двора си СОУ „Димитър Талев” в Добрич

07:55, 01 юли 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството и родителското настоятелство на СОУ „Димитър Талев” в Добрич има идея за изграждане на молитвен дом – културен паметник, символ на българщината.

„Идеята е да се изгради малък молитвен дом – културен паметник, символ на българщината, в двора на училището”, сподели директорът на учебното заведение Весела Панчева.

Тя е обсъждана и с родители, изповядващи други религии. „Имаме тяхната подкрепа и готовност да се включат активно в благотворителната кампания.

В този дом няма да се служат църковни служби, това ще бъде  за общуване и уединение, за търсене и намиране на отговори на житейските въпроси. Искаме да научим децата п един непринуден начин да преживяват мъдро тежки и радостни моменти. Да възпитаме пълноценни и цялостни личности, осъзнали своята божествена частица”, сподели Панчева.

Тя е убедена, че духовността успокоява, вярата дава сили, надеждата ни движи напред, любовта и хармонията възпитават общочовешките  ценности.

Добрите практики на софийски и пловдивски училища, които вече са изградили такива малки параклиси дават увереност на СОУ „Д. Талев”, че и децата от Добрич заслужават такава придобивка.

Според Панчева, след като има съгласие за изграждане на такъв молитвен дом от Варненския и Великопреславски митрополит, за изграждането е нужно само съгласие на Общинския съвет. Очаква се такова решение да бъде взето на следващо заседание на местния парламент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама