„Нощните вълци“ нахлуват в София, причакват ги пред „Св. Александър Невски“

08:22, 01 юли 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Нощните вълци" на Русия пристигат в София, след като вчера вдигнаха шум в Бургас. Очаква се групата, известна като мотористите на руския президент Владимир Путин, да пристигне в 12:30 часа пред столичния храм-паметник „Св. Александър Невски“.

Там ще ги посрещнат техни противници, организирали се в социалната мрежа Фейсбук. Събитето е разгласено като „Вън „Нощните вълци“ от България!“. Организаторите му се опасяват, че руските мотористи са финансирани от хора от Главното разузнавателно управление на Генералния щаб на руската армия, от руската отбранителна промишленост и от среди от организираната престъпност. Те се позовават на изводите от журналистическо разследване, публикувано от германския в. "Билд", потвърдени от източници в немските специални служби.

Общинските съветници от Реформаторския блок също се обявиха против руските мотористи. Те отправиха искане към столичния кмет Йорданка Фандъкова да не пуска „Нощните вълци“ на територията на София и да забрани предвидените им мероприятия.

Вчера се стигна и до бой над протестиращи срещу рокерите в Бургас. Според реформаторите инцидентът е доказателство, че този инструмент се ползва за умишлено създаване на напрежение, което застрашава сигурността на гражданите в София.

От Министерстовто на втрешните работи съобщиха, че „Нощните вълци“ са влезли в България с шенгенски визи и не фигурират в забранителните списъци на Европейския съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама