Обсъдиха възможности за съвместна дейност между Сливен и Воронеж

09:49, 01 юли 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Развитието на двустранните отношения на побратимените градове Сливен и Воронеж обсъдиха на среща кметът Стефан Радев и зам.-кметът и ръководител на апарата на администрацията на Воронеж Сергей Глазев.

„Връзките между двата града са дългогодишни и търсим общи сфери за съвместна работа“, каза Сергей Глазев. Той подчерта, че има благоприятни възможности за културен обмен, участия на творчески колективи от Сливен и Воронеж, организиране на спортни мероприятия и съревнования между двата града, както и взаимодействия в други сфери.

Кметът на Сливен Стефан Радев определи срещата като ползотворна и сподели, че има положителни очаквания от нея. 

„Радвам се, че осъществяваме непосредствен контакт с представители на местната власт от побратимения на Сливен град Воронеж. Надявам се да дадем един нов тласък на отношенията между двата града. Воронеж е голям град, по-голям от София, мащабите са съвсем различни, но имаме сходни проблеми. Можем да  намерим много общи неща, да споделяме идеи, чието реализиране да пренесе добрия опит. Има от какво да се поучим за начините, по които се решават проблемите във Воронеж“, каза Стефан Радев.

Сергей Глазев беше придружаван от Николай Волков – заместник-началник на отдел за административни и външни връзки на управлението в работата с административните органи и гражданското общество. Те подариха на директора на СОУ „Юрий Гагарин“ - Галя Илиева, статуетка на патрона на училището Юрий Гагарин.

Делегацията се срещна и с председателя на Общинския съвет в Сливен  Димитър Митев, на която присъстваха и зам.-председателите Кирчо Димитров и Дeян Дечев, както и Мартин Славов – председател на Комисията по европейска интеграция, международно сътрудничество и партньорски инициативи.

„Запознахме се работата на местните парламентаристи в Сливен. Имате демократично представителство от няколко партии. Сигурно е трудно, но съм сигурен, че работата е ефективна“, каза Сергей Глазев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама