"Нощните вълци" са горди, че ги наричат "Вълците на Путин" (снимки)

18:51, 01 юли 16 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Нощните вълци" на Русия пристигнаха в София с освиркване и възторженост. Те бяха посрещнати пред храм-паметника "Св. Александър Невски" с хляб и сол от свои привърженици, В същото време техни противници скандираха "Тук не е Москва".

Още преди пристигането на рокерите имаше сбиване и един задържан. Храмът пък беше затворен за посетители от полицията. "Нощните вълци" така и не влязоха в " Св. Александър Невски". По-късно групата, известна като мотористите на руския президент Владимир Путин, даде пресконференция в Руския културен център. Тя се състоя изцяло на руски език, въпреки недоволството на много от журналистите.

"Само можем да се гордеем, че ни наричат "Вълците на Путин". Това каза Андрей Бобровский, който предвожда обиколката на рокерите през България. Той допълни, че Путин е велик лидер и е първият, който за последните 50 години управлява не в собствена угода.

По неговите думи “Нощните вълци“ не търсят политически дивиденти от похода. "Ние не сме политици, ние сме мотористи. Ние сме срещу агресията, срещу войната, срещу това, че се опитват да разделят нашите славянски страни," допълни Бобровски.

Идеята на похода е акция за сплотяване на славянските народи, обясни той. Бобровски каза, че организацията получава финансиране от Руската федерация, но конкретното шествие не е спонсорирано от Русия. И допълни, че не е воювал в Донбас, но би го направил.

Той изрази огрочението си от инцидента в Бургас и обясни, че виждал много радост в очите на хората, с които се среща за първи път в България.

В групата на мотористите има четирима руснаци, като останалите са българи, словаци, сърби, германци, поляци, словенци, обявиха „Нощните вълци“. Те преминават през страната ни в рамките на мотомарш "Славянски свят 2016", който преминава през 12 държави.

От Министерстовто на втрешните работи съобщиха, че „Нощните вълци“ са влезли в България с шенгенски визи и не фигурират в забранителните списъци на Европейския съюз.































































Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама