Чудати самоделки ще летят край пристанището

07:15, 02 юли 16 / Любопитно 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бебешка количка, вита баница с кънки, змей и дракон, ламята Спаска, „Титаник“, бик с крила на пеперуда , пирамида-катапулт и още много чудати изобретения ще полетят пред публика днес в района на морската гара във Варна. Самоделките, сътворени от 40 отбора от цялата страна,  са участници в първото за България летателно шоу Red Bull Flugtag, на което е домакин „Пристанище Варна“ ЕАД.

То ще започне в 10 часа с изложба на всички летателни апарати под мотото „Вижте ги, докато са цели“ – напълно оправдано, защото се очаква повечето полети да приключат на дъното на морет.  Малко преди обяд Алекс Раева, Рачков и Балабанов ще дадат старт на шеметните изпълнения на щурите самоделки. Рампата им за скокове е висока 6,5 метра, а всеки отбор е подготвил свое собствено шоу, с което да впечатли публиката и 7-членното жури.

Най-високата оценка, която може да получи креативността на самоделния апарат, е 10, след което зрители и експерти ще следят колко дълъг ще е полетът му. Световният рекорд е 78,64 метра, поставен през 2013 г. в Лонг бийч, Калифорния, припомнят организаторите.

Очаква се десетки хиляди варненци и гости на града да наблюдават на живо както полетите на самоделките, така и изпълненията на професиналисти с високоскоростни изтребители от Flying Bulls, Чехия. В следобедните часове аркопилотът, официален атлет на Red Bull в България и носител на няколко рекорда в дисциплината си – Веселин Овчаров – ще направи безмоторен зрелищен полет с крилото си над главите на всички присъстващи.

Програмата ще завърши с награждаване на смелчаците, а денят - с музика и танци на плажа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама