Пъстри хвърчила политат над Пловдив в помощ на бездомните животни

07:20, 02 юли 16 25 726 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пъстри хвърчила ще полетят над парка в подножието на Младежкия хълм в Пловдив днес от 10 часа, съобщиха организаторите "Ротаракт клуб Пловдив - Филипопол" и доброволческа фондация за защита на животните Animal Hope Bulgaria - Plovdiv и "Интеракт клуб Пловдив - Филипопол". Инициативата в помощ на бездомните животни е под мотото "Пусни хвърчило, подай лапа" и се провежда в Града под тепетата за втора поредна година.



Организаторите са подготвили работилница за направа на хвърчила, рисунки на хвърчило, състезания за най-красиво хвърчило и най-дълъг полет, в които всеки желаещ ще може да се включи срещу символична такса за участие. Специални гости на събитието ще са кученцата от приюта на Animal Hope Bulgaria - Plovdiv.

Проблемът с бездомните животни в Пловдив се разраства. Има много кучета, изключително голяма е популацията на бездомни котки. Доброволците, които поемат грижите за тях, са се нагърбили с тежка задача и трябва финансово да бъдат подпомогнати, убедени са организаторите на благотворителното събитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама