Почетният генерален консул на България в Хамбург идва на посещение в Русе

08:01, 02 юли 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проф. д-р Герд-Винанд Имайер, почетен генерален консул на Република България в Хамбург, идва на посещение в Русе днес, водейки със себе си Камерния оркестър Камерата Хамбург и първата жена концертмайстор в града – блестящата българска цигуларка Йоанна Каменарска. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

От 18 ч. в Доходно здание оркестърът ще изнесе концерт със свободен вход като специален жест към русенската публика от страна на проф. д-р Имайер, който по-рано през деня ще се срещне със заместник-кмета на Община Русе Димитър Наков.

Той ще има възможността да разгледа забележителностите на града, а в 18 ч. ще се присъедини към публиката на концерта на Камерата Хамбург в Доходното здание, който се осъществява с подкрепата на Дирк Алерс, Frosta AG и Lenox.

Атрактивната концертна програма с любими популярни произведения от Хайдн и Моцарт гарантира на меломаните едно незабравимо музикално преживяване.

Камерният оркестър Камерата Хамбург е основан през 1989 година от приятелски кръг музиканти. В програмите си, Камерата Хамбург съчетава популярни класически и рядко изпълнявани произведения, стара музика и съвременни произведения.

Crossover-проектите като „Класика & джаз“ са част от профила на ансамбъла, както и съчетанието на музика и текст. Оркестърът е отворен към музикалните култури от всички краища на света, за което спомага сътрудничеството с генералните консулства в Хамбург. Специално за ансамбъла са създадени произведения от редица изтъкнати композитори като Я. М. Мюлер-Виланд, Тео Брандмюлер, Дан Дедиу и Петер Михаел Хамел.

Густав Фрилингахаус е концертмайстор на Камерата Хамбург от 2009 г. Учи цигулка при В. Рюсман (Хамбург), Игор Озим (Берн) и Томас Брандис (Любек), както и камерна музика при Валтер Левин (Базел) и Гюнтер Пихлер (Кьолн, Мадрид). Като първа цигулка на квартет „Амарилис“ е носител на многобройни престижни награди.

Йоанна Каменарска следва първо при Йосиф Радионов в София, а 17-годишна е приета в Моцартеума в Залцбург и продължава образованието си при легендарния Руджиеро Ричи. Носител е на Трета награда от Международния конкурс „Моцарт“ в Залцбург през 2002 година.

Изнася редовно концерти в Европа, Япония и Южна Америка. Солира с оркестри като Берлинския симфоничен оркестър, Нюрнбергските симфоници, Симфоничния държавен оркестър на Хамбург и др. От 2008 е концертмайстор на прочутите Хамбургските симфоници. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама