Цветанов: Държавата ще помага за строежа на пречиствателната станция в Шумен

11:11, 02 юли 16 / Политика 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Държавата ще застане с всички възможни средства, за да може да се изпълни проектът за изграждане на пречиствателна станция за питейни води в Шумен“, заяви днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той е в Шуменско, за да присъства на отчетни събрания на структурите и за да връчи членски карти на над 130 нови членове на партията в Шумен, Нови пазар и Никола Козлево.



Относно изграждането на санитарно-охранителната зона на яз. „Тича“ Цветанов каза, че се правят разчети държавата да поеме финансирането й, но трябва да има и съпричастност от всички жители на областта, например от таксите които се събират. „Търсят се възможности ангажиментът на държавата да бъде пълен или респективно, на „ВиК“ дружеството“, каза Цветанов.



Междувременно кметът на Шумен обяви пред журналисти, че от следващата седмица започва обществена поръчка за изготвяне на работния проект за изграждане на станцията.

Цветанов даде много висока оценка за работата на Любомир Христов и допълни, че градоначалникът се е доказал че може да управлява.



Зам.-председателят на ГЕРБ коментира внесените от Реформаторския блок предложения за промени в Закона на съдебната власт за структуриране на независим прокурор с антикорупционно звено като посочи, че разбира активността на РБ, но трябва да се търси необходимия политически консенсус.

„Министър Екатерина Захариева полага усилия да се реализират стъпките, които са начертани за реформа на съдебната система още от 2015 г. Само преди ден тя беше в Брюксел и запозна еврокомисаря с приетия на първо четене антикорупционен закон, също така и със следващите стъпки, които се правят в Закона за съдебната власт.

Аз съм убеден, че оценките които ще бъдат дадени за страната ни от Европейската комисия ще бъдат позитивни и препоръчвам на РБ да бъдем по-смирени и да работим наистина обединени за развитието на страната“ , допълни Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че кандидат-президентската двойка на партията ще бъде обявена през септември. Така ще има по-малък период от време за политическа риторика и намаляването й ще доведе до по-добри резултати в управлението и държавата ще може да реши доста от наболелите проблеми. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама