Мерцедесът на Бижуто взе голямата награда на ретро парада в Бургас (снимки)

16:23, 02 юли 16 / Любопитно 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Мерцедес 190 SL" от 1955 г. спечели голямата награда на 9-ия ретро парад в Бургас. Собственик на возилото е варненският колекционер Николай Колев-Бижуто. Автомобилът пребори достойната конкуренцията на две коли от 1961 г. – „Волво“ и „Шевролет Корвет“.

Общо 142-ма колекционери от страната и чужбина представиха своите автобижута на ретро изложението, което по традиция се преведе в на терасата до Морското казино. Освен българи имаше представители на Гърция, Сърбия, Чехия, Русия, Словения, Хърватия и Турция. Всички участници получиха награди с формата на грамофонни плочи.

Освен трите призьора сред най-любопитните модели бяха и „Мерцедес“ от 1928 г., „Ланчия делта интеграл“, „Пежо 205 турбо“, „Форд“ от 1928 г. Имаше возила и от времето на социализма - камион „ЗИЛ 130“ от 1968 г., автомобили „Застава“, „Лада“, „Москвич“ и чудото на източногерманската автомобилна индустрия – „Трабант“.

Сред участниците беше и общинският автобусен превозвач в Бургас, който изложи изцяло реставриран атракционен автобус „Мерцедес“.

Интересни модели имаше и сред мотоциклетите, като любопитното е, че тук се изяви и кметството в Българово с мотор с кош.

След награждаването ретро возилата потеглиха из Бургас, надувайки клаксони и форсирайки двигателите сред облаци изгорели газове, показвайки, че навремето никой автопроизводител не е мислил за екологията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама