Старейшини предлагат ремонтирането на улици и тротоари да стане приоритет за общината

20:46, 02 юли 16 / Политика 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници от „Патриотите ВМРО, Глас народен“ предлагат ремонтирането на опасните улици и тротоари в община Русе да стане приоритет за администрацията.

От коалицията съобщават, че от местната управа обещават, че началото на ремонтите ще е през 2017 година.

Старейшините изтъкват, че години наред русенци се оплакват от лоша пътна инфраструктура. Разбити пътища и тротоари, липса на предпазни заграждения в опасни участъци, са само част от проблемите, които стоят пред Община Русе и чакат разрешаване.

Въпреки амбициозните обещания, дадени в хода на предизборната кампания, настоящата администрация и кмет изглеждат склонни да неглижират ситуацията, оставяйки решението на проблема за в бъдеще, смятат общинските съветници.

На питане от страна на общинския съветник от „Патриотите ВМРО, Глас народен“ Иво Пазарджиев за лошото състояние на улица „Едуард Винтер“ още през април т.г., местната администрация отговори, че предвид големия обем от работа по обследването на улиците, планирането и осигуряването на нужното финансиране, ремонтните дейности ще започнат не по-рано от следващата година. След всяка зима ситуацията обаче става все по-зле.

Те припомнят, че през последните няколко години значително са зачестили оплакванията на граждани от лоша пътна настилка. Русенци се оказват принудени да управляват автомобилите си в участъци, където е трудно да се открие здрав асфалт.

Такъв е случаят в кв. Средна кула – улиците "Зора" и "Слав". Там хората се самоорганизират и плащат на фирми, за да закърпят дупките, но и това не решава проблема цялостно, понеже остават много места, които имат нужда от ремонт.

Подобни трудности се срещат и в селата на Община Русе. Има такива участъци, където асфалтът изцяло липсва. В малките населени места тротоари почти няма, с изключение на централните части, а пешеходците са принудени да използват за движение пътното платно, което крие множество опасности за тяхното здраве и живот.

Затова общинските съветници от "Патриотите ВМРО, Глас народен" апелират кмета и общинската администрация ремонтните дейности да започнат незабавно. Според тях е грешно да се чака поредната тежка зима и едва след това да започне рехабилитацията.

"Необходими са бързи и целенасочени действия от страна на общинското ръководство, с оглед приключване на обследването до края на летния сезон, след което да бъдат предприети съответните действия по осигуряване на необходимото финансиране." – се казва в предложението на "Патриотите ВМРО, Глас народен" до общинския съвет.

Ако то бъде прието на предстоящата сесия, следва в най-кратки срокове кметът на община Русе да предприеме необходимите действия за обследване на тротоарите и уличната мрежа в кварталите и всички населени места на територията на общината, които да приключат най-късно до 8 септември 2016 година. С решаването на този проблем ще се ликвидира една неуредица, съществуваща в града от дълги години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама