Община Разград с най-много договори за безплатно саниране

06:47, 04 юли 16 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към настоящия момент в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са се включили шест от седемте общини от област Разград, с изключение на Цар Калоян. В тях има регистрирани 30 сдружения на собственици, съобщиха от областната администрация.

Броят на исканията за сключване на договори за целево финансиране към Българска банка за развитие е 24, а подписаните договори за целево финансиране са 20. Най-голям е броят на сключените договори за целево финансиране в община Разград - 8. По четири са в общините Исперих и Кубрат,  три са в Лозница и един в Завет.  Броят на жилищните сгради в областта със стартирали дейности е 18.

В община Разград текат процедури за избор на проектанти и фирмите изпълнители на строителните работи на шест жилищни сгради. Предстои да бъдат санирани блок 12 в ж.к "Орел", жилищна сграда на ул. "Св.Климент" 46, бл.15 и бл. 19 на ул. "Абритус", както и бл. 60 и бл. 62 на ул. "Бели Лом".  Ще бъдат санирани и многофамилни жилищни сгради, намиращи се в ж.к. „Снежанка”, бул. „Априлско въстание” №37 и в ж.к. „Възраждане”, бул. „Станка Николица” №6.

Одобрените за саниране блокове по националната програма в Кубрат са "Райна Княгиня", "Хан Кубрат", "Захари Стоянов" и "Ангел Кънчев". Предвижда се внедряване на енергоспестяващи мерки, ремонт на покривите и фасадите на сградите, подмяна на дограма, въвеждане на енергоспестяващо осветление и др.

Две са многофамилните жилищни сгради, които подлежат на саниране в Исперих. Това са Блок 1 и Блок 3 в ж.к. „Васил Априлов”. Саниране ще започне също в три болка в Лозница и един в Завет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама