Президентът, министри и магистрати ще участват във форум за борбата с корупцията

07:29, 04 юли 16 / Политика 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Центърът за изследване на демокрацията ще проведе дванадесетия Обществено-политически форум за противодействие на корупцията, съобщиха от пресцентъра на организацията. Той ще се състои в зала „Средец“ на София Хотел Балкан и е с начало 10.00 ч.

На събитието ще присъстват държавният глава Росен Плевнелиев, вицепремиерите Румяна Бъчварова и Миглена Кунева, както и председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и членът на Висшия съдебен съвет Соня Найденова.

По време на форума ще бъде представен Докладът за оценка на корупцията, в който се разглеждат равнището на корупцията и развитието на антикорупционните стратегии и политики през 2015 – 2016 г.

В доклада се отбелязва, че липсата на устойчиво антикорупционно решение за последните 18 години е показателна за наличието на далеч по-съществен проблем – многобройните корупционни отношения и зависимости, в които са въвлечени висши държавни служители и политици на управленско ниво, придобили общественост като завладяване на държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама