Сложно, но възможно е РБ да има общ кандидат за президент, според ген. Атанасов

08:04, 04 юли 16 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сложен е въпросът за общ кандидат за президент, но е възможен. Тази част от РБ, които са във властта, искат така да се явим на избори, за да не дразнят работодателя си. Това каза депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов в сутрешния блок на bTV по повод разговорите в блока за това кой ще е техният кандидат за президент.

Ген. Атанасов коментира и състоянието на МВР, като заяви, че то никога досега не е било толкова лошо. "Затова е виновно ръкводостово на системата, не редовите служители", допълни той.

"Основният проблем на системата на МВР и службите е липсата на адекватна информация за процесите протичащи в ъндърграунда. Тя няма капацитет и инструментариум", коментира още Атанасов, като каза, че системното недофинансиране също затруднява работата на структурата.

Няколко милиарда са необходими за МВР, не ги дават обаче, както ги дадоха за армията, заяви ген. Атанасов.

"Преди 9 септември 1944 г. цялото МВР е наброявало 27 хиляди служители и във всяко село е имало стражар. На седем села сега имаме по един полицай. Това е упралвенско решение, няма нужда от закон", категоричен е депутатът на ДСБ.

По думите на Атанасов на възлови позиции в МВР се назначават хора близки до олигархията и политическата конюнктура. "Борисов запази, в голяма част, онази кадрова възстановка от времето на Орешарски", заяви депутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама