Денис Сираков от Сливен със златен медал от „Математика без граници“

08:13, 04 юли 16 25 587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Златен медал завоюва Денис Сираков, ученик от Начално училище „Васил Левски” в Сливен, Той победи на международното състезание „Математика без граници“ в групата на второкласниците

Финалът на престижната проява се проведе от 1 до 3 юли, като домакин за трета поредна година бе СОУ „Любен Каравелов” в  Несебър. Проявата е под патронажа на кмета на Община Несебър Николай Димитров, организатори са Педагогическата асоциация „ Образование без граници” – България и Научно-образователният център „Innovation” – Казахстан, със съдействието на Община Несебър и с подкрепата на East China Normal University Press.

В турнира участваха 894 индивидуални състезатели и 267 отбора от Азербайджан, Беларус, България, Казахстан, Китай, Мексико, Румъния, Русия, Турция и Узбекистан.

Денис Сираков вече има много национални и международни награди по математика. Той е член на фондация „Димитър Бербатов” и стипендиант на Община Сливен. Негови педагози са Стоянка Манолова от НУ „Васил Левски” и Венета Кирова от Детския комплекс в Сливен. Политиката на училище „Васил Левски” с директор Николай Кадирев, е да подкрепя изявените си ученици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама