Цветанов: Идването на "Нощните вълци" у нас можеше да се ограничи

08:47, 04 юли 16 / Политика 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пребиваването на "Нощните вълци" у нас можеше да бъде ограничено. При дебат във вътрешната комисия се прецени, че е по-добре те да не бъдат спирани от идване в България, както направи Полша. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова тв в коментар за обиколката в България на рокерите, близки до руския президент Владимир Путин - "Нощни вълци". 

На въпрос за ескалацията на напрежението в София и боят в Бургас заради идването на рокерите Цветанов заяви, че "колегите, които работеха в предотвратяването на последиците се справиха сравнително добре". Той не можа да отговори дали тези лица са част от проруската пропаганда в България.

Относно шокиращия случай с децата в народни носии, които посрещната "вълците на Путин" с хляб и сол, които са били там без знанието на родителите си, както София Topnovini.bg писа, Цветанов каза, че ръководителите на такива ансамбли за народни танци трябва да искат разрешение от родителите, ако ще ги водят на такива мероприятия.

Сигурност

"Има потенциална заплаха за България след атентатите в Турция, но няма нищо конкретно", коментира още бившият вътрешен министър. По думите му заплахата е за цяла Европа, не само за нас, като това е и причина според него да се приеме готвеното антитерористично законодателство.

Опозицията

"Може да се предполага че АБВ и БСП са проруски партии и влияят на политико-икономическата ситуация в страната", отговори Цветанов на въпрос за предполагаемото руско влияние на тези партии у нас. Той допълни, че работи добре с тях в парламента, защото по думите е по-достойно след разговори "да се каже - няма да ви подкрепим, отколкото да ни кажат - ще ви подкрепим, а при гласуването да оттеглят подкрепата си".

За новия лидер на БСП Корнелия Нинова бившият вицепремиер коментира, че след нейното заставане начело се е получил "един по-добър заряд между опозиция и управляващо мнозинство". Той обаче заяви, че при БСП продължава да бъдат водещи "популизмът и лъжата", а не истината.

Тест за наркотици за учениците от 7 клас

"Връзката родител - дете вече почти е нарушена в България. Новите семейства изтрайват вече по 2-3 години, след което единият родител остава да отглежда детето си сам", коментира Цветанов идеята си да се въведе тест за наркотици на ученици в 7 клас.

Той заяви, че предстои дискусия по въпроса между него и шефа на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова и с Милена Дамянова, оглавяваща образователната комисия. Лидерът на депутатите от ГЕРБ обясни, че идеята му е дошла, след като много родители са споделяли с него, че са притеснени дали децата им употребяват наркотици в училище. 

"Смятам, че когато се подложи на дебат и се допитаме до обществеността, ще разберем, че най-важното е да опазим децата и да не бъдат въвлечени в мрежата за наркоразпространение", каза още Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама