Навръх националния празник на САЩ осуетиха атентат пред консулство в Саудитска Арабия

09:25, 04 юли 16 / Свят 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Навръх националния празник на САЩ Силите за сигурност са обезвредили мъж, който е опитал да се самоврзиви край генералното консулство на страната в саудитския град Джеда, съобщи ТАСС, позовавайки се на ТВ канала „Скай нюз - Арабия“.

Нападателят бил забелязан навреме от охраната, които открили огън по него и го убили.

Според саудитски медии е имало взрив, но не е изяснено дали мъжът е успял да задейства прикрепена към тялото му бомба или експлозивите са избухнали от стрелбата. Съобщава се за двама ранени служители, които са откарани в болница. Районът около консулството е отцепен. Издирват се евентуални съучастници на терориста.

Американският Държавен департамент заяви, че знае за експлозията в Джеда, Саудитска Арабия, и работи със саудитските власти за събирането на повече информация, предаде Ройтерс. Говорителят добави, че Държавният департамент "може да потвърди, че целият персонал на мисията е налице за момента".

Същевременно кувейтските власти заявиха, че са предотвратили три нападения, планирани от групировката "Ислямска държава".

Проведени са превантивни акции във и извън страната, при които са осуетени терористични заговори. При операциите са били арестувани бойци на "Ислямска държава".

На 4 юли САЩ празнуват своя национален празник – Денят на независимостта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама