Отлично представяне на деца от Тервел в международни фестивали

09:28, 04 юли 16 / Култура 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много успехи завоюва танцова формация „Каприз” от Тервел, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева.

Младите танцьори бяха класирани на първо място на зоналния етап на фестивала на руската поезия, песен и танц “Пусть всегда будет солнце”, който се проведе в Шумен. Там те представиха танците „Калинка“, „Девчконки“ и „Цыганская“. За националния етап на конкурса журито класира и двете възрастови групи, като им отреди първите места. Така на 11 септември танцьорите ще представят „Калинка“ и „Цыганская“ на последния конкурсен етап, който ще се проведе на язовир „Копринка“.

След приключване на състезателната програма в Шумен, танцьорите от ТФ Каприз отпътуваха за курорта Албена и на следващия ден премериха сили на фестивала „Утринна звезда“ при наличието на изключително силна конкуренция на състави от България, Русия, Македония, Молдова и Украйна в категориите характерни танци, танцово шоу и мажоретни танци. Участие в състезанието взеха всички възрастови групи на формацията.

Успешни бяха първите стъпки в състезателна дейност на най-малките възпитаници на ТФ Каприз – децата от групите на детска градина и първи клас, които успяха да завоюват първите си награди– второ място в категорията си –въпреки оспорваната надпревара. Те продължават напред с амбицията да достигнат върховете на танцовото изкуство. Соловите си изпълнения представиха Едже Халид, Ивета Красимирова, Кари Панайотова, Ива Стефанова, Жаклин Стоянова, Станислава Михаилова, Мартин Пламенов, Есра Тунджай, както и Инна Росенова, Анна-Мария Бориславова и Николета Ненова, които получиха медали за изпълненията си в категория мажоретни танци. На второ място в категория соло батон 13 – 18години се класира Инна Росенова, а на първо място – Николета Ненова.

В направление характерни танци, където съревнованието бе най-оспорвано, групите на кадетите и сеньорите се пребориха за купите, като бяха класирани в челната тройка. Двете златни купи бяха присъдени за мажоретните танци: „Домино“, изпълнен от кадетите и за танците на сеньорите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама