Имперският руски балет с нов спектакъл в „Камчия“

09:41, 04 юли 16 / Култура 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посреща за втори път звездите на Имперския руски балет след гостуването им с „Лебедово езеро“ през 2015 г. Световноизвестните майстори на танца ще представят на бляскавата сцена на Амфитеатъра класическия балетен спектакъл „Болеро“ и „Кармен – сюита“. 

Представлението е утре вечер от 20 ч., а цените на билетите са т 20 до 60 лв. Спектакълът на балета, основан преди 20 години от Мая Плисецкая и Гидиминас Таранда, ще завърши с бляскава галавечер, с която ще се открие І Международен детски танцов фестивал и мастърклас „Камчия 2016“.

Под ръководството на Гедиминас Таранда в комплекса се събират едни от най-талантливите ученици по балет от целия свят. Педагози от Московската държавна академия по хореография и международно признати балетни солисти ще водят майсторски класове. Участниците ще се усъвършенстват в класическия танц, техника на палци, балетна гимнастика, народно-сценичен и исторически танц, съвременен танц.

„Кармен - сюита“ е любимият спектакъл на Мая Плисецкая. Това е едноактен балет, създаден специално за нея от съпруга й Родион Щедрин и кубинския хореограф Алберто Алонсо. Премиерата е през 1967 година в „Большой театр”. Музиката на знаменития балет става бестселър в репертоара на симфоничните оркестри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама