Излязоха резултатите от второто касиране след 7 клас

09:44, 04 юли 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Резултатите от второто класиране за професионални и профилирани училища след 7 клас са готови и могат да се проверят на сайта: http://7klas.mon.bg, съобщават от пресцентъра на образователното министерство. За разлика от първия етап няма проблеми със страницата.

Ако ученикът кандидатства в региона, в който е полагал изпитите, проверката на класирането се извършва с въвеждане на ЕГН и входящ номер на служебната бележка за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит.

Ако ученикът кандидатства в регион, в който не е полагал изпити, проверката на класирането се извършва по ЕГН и избор на желания регион.

Учениците могат да се запишат в училищата, в които са приети, от 05.07. до 07.07.2016 г. На 08.07.2016 г. ще бъдат обявени свободните места в професионалните и профилираните гимназии.

Ако ученик желае да участва в третото класиране, трябва да изтегли документите си и да подаде ново заявление в училищата гнезда за оставащите свободни места. Срокът за подаване на заявленията е от 11.07. до 13.07.  т.г. включително.

Резултатите от третото класиране ще бъдат обявени до 15.07. 2016 г. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама