Наводнени мазета и изкъртен асфалт след дъжда в Шумен

10:16, 04 юли 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наводнени мазета и изкъртен асфалт са сред щетите от снощния пороен дъжд, който се изля над Шумен.

В града има поражение на ул. „Стилиян Чилингиров”, където бор е паднал върху къща, съборен от вятъра, каза експертът в Община Шумен Дилян Узунски. Той поясни, че постройката не е засегната, а служители на „Паркинги и гаражи” ще премахнат дървото.

Извършени са огледи и по улица „Петра”, където има изкъртена асфалтова настилка.



Вече се чистят калните наноси, които водата е донесла по няколко кръстовища и мостове в Шумен. Чисти се под жп моста към кв. „Тракия” над бул. „Симеон Велики”, както и при Томбул джамия.

В града има наводнени мазета, което е резонно заради запушени шахти, каза Узунски.



Той допълни, че няма населени места от общината без електричество.

Проблем е имало в село Дибич с моста, който е по пътя за село Илия Блъсков. Там имало препречване на дървета на просвета на моста и заради силният дъжд водата е стигнала почти ниво на преливане, но после се оттеглила и сега всичко е нормално, според специалиста.

В момента текат огледи и скоро ще започне чистене на речните корита, каза още Узунов.

12 сигнала за паднали клони, наводнени мази и други помещения са получени след снощния проливен дъжд в Шумен, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Няма данни за пострадали хора, двама души са евакуирани от лек автомобил.

Първият сигнал е получен в 19.22 часа, потърсено е съдействие за паднал клони върху пътното платно на ул.”Стилиян Чилингиров” в Шумен.

В 19.26 часа е получено съобщение за наводнен лек автомобил Опел “Зафира”, който се намира под моста на жп прелеза на бул.”Симеон Велики”. Водач и пътник са евакуирани на безопасно място, а екипът е бил пренасочен на ул.”Ивайло”, откъдето е получен сигнал за наводнение в къща.

Минути по-късно е получен сигнал за паднал клон върху пътното платно на ул.”Цар Освободител” в Шумен. Екипът премахнал клона и обезопасил пътния участък за преминаващите. За по-малко от час са получени следващите съобщения за наводнени мази, гаражи, и проблеми с улични шахти на различни места и улици в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама