Ученически илюстрации на народни приказки украсиха читалище "Алеко Константинов" в Пловдив

10:38, 04 юли 16 / Култура 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С изложба на илюстрации на народни приказки деветокласници от Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов" украсиха читалище "Алеко Константинов", съобщиха от Общината.



Творби на възпитаниците на училището се представят за четвърти път през тази учебна година, като илюстрациите могат да бъдат видени до края на лятото.



Старт на партньорството с читалище "Алеко Константинов" през приключилата 2015/2016 учебна година поставиха осмокласниците с изложбата си "Моят първи пленер", която откриха през есента на 2015 г. Сътрудничеството между художественото училище и читалището цели да се насърчават ранните изяви пред публика на изграждащите се млади творци. Само след 5 месеца, Националната художествена гимназия ще чества 120 години от рождението на своя патрон - художника Цанко Лавренов и 40 години от основаването на училището.



Изложбата с дипломните работи на абитуриентите от специалностите живопис, стенопис, иконопис и рекламна графика, които се дипломираха успешно съвсем скоро, все още може да бъде разгледана в Дома на културата "Борис Христов", фоайе ет.2 до 23 юли.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама