Талантливи изпълнители от Добрич с Гран при от международни конкурси

10:49, 04 юли 16 / Култура 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитър Минков от Школата по пиано при Младежки център – Добрич, с ръководител Детелиана Захариева, грабна най-голямата награда - Гран при в раздел „Класика” на Международния фестивал „Трикси” 2016 - Албена.

В събота в Културния център на КК „Албена” се представиха талантливи млади пианисти, флейтисти, цигулари и класически певци, разделени в три възрастови групи. Димитър Минков изпълни три пиеси: Сонатина№ 6 от Моцарт, „Фантастичен танц” от Шуман и пиеса из цикъла „Един детски ден” на Милчо Левиев. Отличното му представяне и високото ниво на подготовка му отредиха най-челното място в класацията - наградата Гран при.

Награждаването на лауреатите завърши с клавирен концерт на членовете на международното жури - проф. д-р Ростислав Йовчев (НМА „Проф. П.Владигеров” - София) и Светослав Тодоров (Кралски музикален колеж -  Лондон).

Конкурсната програма на Международния фестивал на изкуствата „Трикси” продължава до 7 юли в раздели „Поп и джаз пеене” и „Хореография”.

Друг млад талант от Добрич - Стефани Маринова от Студио „Сарандев”, също  спечели награда Гран при от международен фестивал.



Възпитаничката на Елена Каребельова взе участие в ХVІІ Международен фестивал на творческите състави „Приятели на България”, който се проведе в КК „Албена”. Талантливата Стефани ярко се открои сред певците в категория „естраден вокал”, дошли от много градове на България и Русия. Тя покори жури и публика с майсторство на изпълнение и завладяващо сценично присъствие. Петчленното международно жури с председател Хайгашод Агасян единодушно й присъди най-високото отличие на фестивала - ГРАН ПРИ.

Това е поредната престижна награда за Стефани Маринова. В края на месец юни тя се върна с Първа награда от Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда”2016, който се проведе в КК „Албена” от 14-ти до 22 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама