Подписка против ограниченията на министър Русинова за детските надбавки обмислят в Пловдив

11:03, 04 юли 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дарителска акция за детски дрехи и играчки събра десетки родители през изминалия уикенд в Пловдив. Покрай инициативата родителите изразили готовност да участват в подписка против "иновативните" ограничения на министър Русинова за детските надбавки за работещите майки, съобщиха от БСП-Пловдив.

"Недопустимо да се отнема правото на всяко българско дете да бъде равно пред Закона, както казва и Конституцията”, счита младата майка Милена Колева, основен инициатор на дарителската инициатива и член на Изпълнителното бюро на БСП – Пловдив.

Тя е категорична, че държавата не трябва да отнема правата на майки, които работят и съвестно плащат данъци. Подобни мерки задълбочават демографската криза, а не стимулират българското семейство. Що се отнася до това, че отделни групи в българското общество са превърнали раждаемостта в източник на доходи, Колева съветва за  целенасочена работа с тях в посока на ограмотяване.

Резултатът от съпричастността на хората са 16 кашона дрешки и 2 кашона с играчки.

"Ние от БСП настояваме за адекватна грижа към българското дете, но управляващите не искат да чуят!" – каза инж. Милена Колева и припомни отхвърленото от парламентарното мнозинство предложение на левицата за по-ниско ДДС за детски стоки, съоръжения и услуги. Безплатни детски ясли и градини е другата политика, която социалистите отстояват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама