Над 100 младежи получиха финансова грамотност

11:03, 04 юли 16 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 младежи от Варна участваха в безплатния семинар на тема „Как парите могат да работят за нас: Специфика и подходи за управление на спестявания и инвестиции“. Той се проведе през уикенда и бе организиран от местния клон на Националното сдружение „Младежки глас“ със съдействието на финансов холдинг „Елана“.

„Мисията на сдружението е да мотивира и да обучава младежите в България. Страната ни се нуждае от активни млади хора, а ги имаме. Чрез подобни събития искаме да дадем необходимите знания, за да бъдат младите хора професионалисти във всяка област от живота. Ние вярваме, че това е най-големият актив на България, младежите са бъдещето на страната ни!" каза Тодор Йосифов, национален председател на сдружението.

В рамките на 5 часа младите хора от Варна имаха възможността да получат информация как инфлацията влияе на стойността на парите и как спестяванията могат да имат доход във времето, какви са реалистичните доходности от различни вложения, как се спестява в акции, които дават редовни дивиденти и какво се очаква от тях. Лектори на семинара бяха инвестиционните консултанти Цветослав Цачев и Стефан Гойнов от „Елана“.

Големият интерес и многото въпроси, които породи семинарът, провокират организаторите да продължават с поредица от подобни обучения и в други градове.  Националното сдружение „Младежки глас“ организира за втори път този вид обучение, като първото беше в Бургас. През следващите месеци такъв семинар ще се проведе и в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама