Започна инициативата „Еколято 2016” в Разград

11:26, 04 юли 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Разград днес официално бе даден старт на инициативата "Еколято". Програмата за екологично възпитание на подрастващите се реализира за 21 пореден път от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, съвместно с общината. Тя включва трудова дейност, която ангажира участниците с конкретни задачи за по-добра градска среда, и възпитание на грижливо отношение към природата. Инициативата през тази година е обезпечена с 4000 лева. В нея ще бъдат обхванати 120 ученици от пети до десети клас в три смени. Първата ще бъде от днес до 15 юли, втората - от 18 до 29 юли, и третата - от 1 до 12 август. Всеки участник ще получи тениска с логото на кампанията и работни материали, а паричната награда за отработена пълна смяна е в размер на 30 лева.

За участие в първата смяна са се записали над 70 деца от пети до десети клас. Те ще работят на три обекта – в Градския парк, в ЖК ”Орел” и в централната градска част. Учениците ще бъдат ангажирани с почистване на зелените площи, тротоарите, детските площадки, градинките и други обществени места.

Участниците в първата смяна на инициативата бяха поздравени от директорката на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество Цветанка Русева и началника на отдел „Образование” в Община Разград Бонка Миланова. Русева призова разградчани да не дават лош пример на децата, като замърсяват почистените от тях участъци, защото това е голямо разочарование за подрастващите.

 След официалното откриване, се проведе инструктаж и първата здравна беседа за това какви опасности крие работата на открито. След това децата тръгнаха към работните си места.

 Част от "Еколято" са традиционната Детска академия по безопасност, организирана от Областната дирекция на МВР, в партньорство с  БЧК. Специалисти от РЗИ и Превантивно-информационния център към Общинския съвет по наркотични вещества пък провеждат здравни беседи, свързани със здравословното хранене, тютюнопушене и алкохол, ухапвания от кърлежи, лаймска болест, кучешка тения и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама