Ранени и пияни шофьори в 5 катастрофи за уикенда в област Добрич

11:37, 04 юли 16 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5 катастрофи са станали в Добричко през почивните дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 4 от тях са предизвикани от шофьори, употребили алкохол, а пре едното ПТП има и пострадала жена.

В неделя привечер е получено съобщение за катастрофа по ул. „Христо Ботев” в Добрич. На място полицаите установили, че Ж.Г. (21 г.) минал с лек автомобил „Ландроувър” на червено и така отнел предимството на влекач „Ивеко”.

От настъпилото ПТП са нанесени материални щети по МПС. Водачът на лекия автомобил е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза комоцио, без опасност за живота. Извършените проверки за употреба на алкохол с техническо средство на двамата водачи са отрицателни.

Около обяд същия ден е получено съобщение за възникнало ПТП между с. Църква и с. Оброчище.

Установено е, че водач на лек автомобил „Рено” с варненска регистрация губи контрол над МПС и се удря странично в насрещно движещия се лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация. Колата продължила движението си и блъснала лек автомобил „Тойота” с варненска регистрация и се забила челно в следващия приближаваш автомобил „БМВ” с добричка регистрация.

При катастрофата са нанесени значителни материални щети по МПС. Извършената проверка за употреба на алкохол на водача на „Рено”-то, отчела 3,01 промила в издишания въздух.  С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан В.Г. (42 г.) от град Варна.

В ранния следобед в Каварна е получено съобщение за катастрофа на ул. „Черноморска”.

Униформените установили, че водач на лек автомобил „Пежо” с варненска регистрация при завой на ляво не пропуска преминаващия през кръстовището пешеходец на 66 г. от Беларус.

Сблъсъкът се разминал само с материални щети по автомобила, като пешеходецът е без наранявания. При извършената проверка за алкохол обаче, се оказало, че шофьорът е почерпен - издишания от от него въздух бил с 1,5 промила алкохол. Водачът - Я.Я. (34 г.) от град Каварна, е задържан за 24 часа.

В събота сутрин също станала катастрофа - в района на завоите преди с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че неправоспособния водач Д.С. (18 г.) от с. Соколово, обл. Добрич водач на лек автомобил „Сеат” поради движение с несъобразена скорост се удря в мантинела и навлиза в стръмна залесена част извън пътя.

Оказало се, че той също е пил – дрегерът отчел 1,02 промила. Водачът е настанен в болница с комплексна травма – натъртвания и охлузни рани, без опасност за живота.

По-късно вечерта възникнало ПТП по пътя между град Тервел и с. Божан.

На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” при разминаване със зърнокомбайн се удря в хедера на машината, губи контрол над МПС и се удря  в насрещно движещия се лек автомобил „Дачия”. Вследствие на удара лекия автомобил „Дачия” се поднася и се удря в бетонен постамент на мост. От настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по двата леки автомобила. Водачите на трите МПС са изпробвани за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама