Без "Синя зона" по ул. "Капитан Райчо" в Пловдив

11:40, 04 юли 16 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Синята зона" на ул. "Капитан Райчо" в Пловдив ще бъде премахната заради затварянето на улицата, свързваща бул. "Княгиня Мария-Луиза" и бул. "Цар Борис III Обединител".

Движението до Голямата базилика ще бъде спряно на 11 юли, съобщи кметът Иван Тотев. Това се налага, за да се отнемат с тежка техника пластовете до нивото, на което се намират археологическите артефакти. Става въпрос за копаене на дълбочина около 2 метра.

Алтернативното трасе е по ул. "Капитан Райчо", оттам ще минават и автобусите по линия № 9, идващи от район "Тракия". Подготвена е нова организация на движение в зоната около Понеделник пазара. Улица "Средна гора" ще бъде отворена еднопосочно. "Паяци" пък ще дежурят по ул. "Митрополит Панарет", заради спиращите и в двете посоки автомобили.

Утре ще бъде затворено за движение южното платно на бул. "Княгиня Мария-Луиза", след като бе завършена реконструкцията на северното. Ремонтът ще продължи 20 дни. В северното платно пък още от утре ще работи "Синята зона", таксуването е чрез поставените паркомати и есемеси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама