Кметът уважи празника на МВР в Търговище

12:06, 04 юли 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът д-р Дарин Димитров и секретарят Христалина Халачева бяха сред официалните гости на честването в Търговище по повод професионалния празник на МВР - 5 юли, с който бе отбелязана и 137-та годишнина от създаването на вътрешното ведомство. На тази дата през 1879 година княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните работи в България. Уважавайки традицията и залагайки на приемствеността, на тържеството присъстваха и бивши ръководители на Областната дирекция в Търговище. Прозвучаха слова на признателност и благодарност.

В своя поздравителен адрес кметът д-р Дарин Димитров подчерта, че в последните години стана традиция Областната дирекция на МВР да е на челните места по разкриваемост на престъпленията."Налице е добро взаимодействие с местните власти и конкретно с Община Търговище. Заедно реализираме дейности за обезпечаване на обществения ред, сигурност и спокойствие в областния център. Вярвам, че усилията ни ще бъдат успешни и ще отговорим на изискванията на съгражданите ни за спокоен град и села, които създават добри условия за живот, развитие на бизнес, отглеждане на деца и спокойни старини за възрастните хора", се казва още в поздравлението на кмета.

Водосветът и церемонията за издигане на националния флаг и знамето на ЕС бяха акцент в честването на празника. Интерес предизвикаха и двете демонстрации, първата от които бе за задържане на автомобил от специалното тактическо звено за бързи действия, а втората бе на екипа на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Празникът продължи с турнир по стрелба, спортни състезания и награждаване на изявените служители на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама