Откриха 16-ата лятна академия на фондация „Бистра и Галина“

12:08, 04 юли 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.- кметът по комунални дейности Наталия Кръстева откри 16-ата лятна детска академия на Фондация „Бистра и Галина“, съобщават от пресцентъра на Община Русе. На събитието присъстваха още арх. Живка Бучуковска, преподаватели, родителите и деца.

„Удоволствие е за мен да Ви поздравя за организираната и през тази година Лятна детска академия. Вече шестнадесет години Фондация „Бистра и Галина“ успешно обединява и насърчава деца в различни области, което е важна част от културното и образователното развитие на младите хора в нашия град“, е казала Наталия Кръстева.

По време на откриването бяха представени всичките, общо 10 класни стаи, в които участие ще вземат над 130 талантливи деца. В рамките на две седмици те ще практикуват любими и интересни занимания, а на финален концерт в края на лятната академия ще покажат новопридобитите си умения пред широка публика. Сред класните стаи тази година са:

„Начално програмиране“, с ръководители проф. д-р Каталина Григорова, доц. д-р- Пламенка Христова и д-р Галина Атанасова, преподаватели от катедра „Информатика“ на РУ „Ангел Кънчев“. За деца от 10 до 13 години. „Пантомима“ с ръководители Мария Неделчева и Искра Бонева. За деца от 11 до 15 години.

„Модерни танци и хип-хоп“ с ръководител Деница Филева. За деца от 10 до 13 години. „Приложни изкуства – кукли и оригами“ с ръководител Таня Колева от Задругата на народните занаяти и Николай Тодоров. За деца от 11 до 15 години. „Творческо писане и журналистика“ с ръководители доц. д-р Соня Алексиева от НБУ – София и Иглика Пеева журналист и поетеса. За деца от 12 до 15 години.

„Работилница за комикси“ с ръководители Стоян Стоянов и Николай Маринов. За деца от 12 до 16-годишна възраст. „Културно- историческо наследство и археология“ с ръководители от Регионален исторически музей – Русе. За деца от 14 до 18 години.

„Занимателна психология“ – ръководител Магдалена Дакова. За деца от 11 до 14 години. „Фото и видео заснемане“ – Владимир Илиев, председател на Националната асоциация за алтернативно кино в България. За деца и младежи от 13 до 16 години.

В края на събитието е бил пуснат химна на Лятна детска академия „Бистра и Галина“ и тържествено беше вдигнато знамето на фондацията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама