Още двама предполагаеми членове на „Ислямска държава“ задържани заради атентата в Истанбул

12:23, 04 юли 16 / Свят 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама киргизстанци, заподозрени за съпричастност към терористичната организация „Ислямска държава“, са задържани късно снощи на летище „Ататюрк“ в Истанбул, където на 28 юни при троен самоубийствен атентат загинаха 45 души.

Двамата арестувани с инициали К.В. на 25 години и Ф.М.И. на 35 г. са разпитани от полицията в турския мегаполис, съобщи агенция „Доан“. При претърсването на куфарите им са открити бинокли за нощно виждане, военни униформи и два чужди паспорта, допълва изданието.

До момента турската полиция е задържала общо 29 души във връзка с кървавите нападения на международното летище в Истанбул, обобщи премиерът Йълдъръм. В четвъртък миналата седмица бяха задържани 13 души, в петък 11, а през уикенда още трима. Сред арестуваните има както турски, така и чуждестранни граждани.

49 души все още се лекуват в болници в различни части на Истанбул. Медиите в страната определят атентата от миналия вторник като четвъртата най-смъртоносна атака в Турция от началото на годината. Все още никой не е поел отговорност за инцидента, съмненията на турските власти падат върху „Ислямска държава“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама