Разследването за безследно изчезналата Силвия е възобновено

12:27, 04 юли 16 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата възобнови разследването за безследно изчезналата през август 2011 г. 12-годишна тогава Силвия Георгиева от село Одринци, научи Topnovini.bg.

В началото на годината от Областната дирекция на МВР съобщиха, че с ДНК експертиза са идентифицирали открити останки и е заключено, че те са на момичето.

Както Topnovini.bg тогава съобщи, за смъртта на Силвия е бил издаден смъртен акт, но родителите й не са получили и погребали трупа й.

След като Topnovini.bg алармира окръжния прокурор Пламен Николов за това, че останките не са били предадени от полицията на близките, той командирова наблюдаващият делото прокурор. Той е посетил село Одринци и се е срещнал с родителите. В разговора тогава те са заявили, че не вярват, че детето им е мъртво и въпросните кости на Силвия. Затова по-късно и писмено са заявили това и са настояли за повторна ДНК експертиза. Такава е възложена, като с разпореждане на окръжния прокурор разследването на изчезването на Силвия е възобновено.

Припомняме, че, според наш източник, през 2012 г., седем месеца след изчезването на шестокласничката от с. Одринци, в полезащитен пояс край село Дончево семейство, което отишло на пикник, се натъкнало на останки, за които ДНК експертизата потвърдила, че са на Силвия.

Силвия е на 12 години, когато на 18 август 2011 г. отива до селския магазин в центъра на селото, за да играе с приятелки. Така и не се прибира. Първият заподозрян е бил местният говедар Емил, който по онова време бил на 32 години. Той често събирал момиченца и момченца. Не правели нищо особено, но местните го виждали как ги целува нежно, уж бащински. После им правел снимки.

През годините се появиха версии, че Силвия сама го търсела, защото вкъщи я пошляпвали. Според друга версия, дори имали връзка. Разпитите на заподозрения в отвличане мъж обаче не дали резултат. Без резултат останали и всички акции за претърсване на района, в които се включиха 40 униформени, ловци от няколко села и много хора от Одринци. Проверено бе и дъното на местния микроязовир.

Бившият кмет на селото Димитър Минев разказа, че миналата година при него дошъл полицай, който донесъл документ от Съдебна медицина към МБАЛ-Добрич, в който се посочвало, че Силвия е идентифицирана. Без да е посочена причина за смъртта. Униформеният дори не пожелал да се срещне с родителите на момичето, за да им съобщи ужасната вест. Обяснил, че само трябвало да донесе документа и да го предаде на кмета.

Минев повикал родителите и им показал съобщението от Съдебна медицина. Обяснил им, че въз основа на това трябва да бъде издаден смъртен акт. „Прочетоха го, а баща й промълви: „А, ако е жива….”, спомня си Минев. Те и досега не вярват, че рожбата им е мъртва.

„С тях сме ходили по врачки. Всички казваха, че детето е живо. Според някои била в чужбина. Но, всички даваха надежда, че е жива”, разказа Минев пред Topnovini.bg.

„Майката все повтаря, че Силвия ще се върне. Аз също мисля, че е жива. Защото не мога да проумея защо някой ще посегне на това дете, което нищо лошо никому не е направило в този живот”, споделя Минев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама