16 медала за СКСБ „Имидж- Русе” на държавното първенство

12:41, 04 юли 16 / Спорт 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 30 юни до 3 юли в зала „Арена Армеец“ се проведе първи кръг от Държавното Първенство по скокове на батут /индивидуално и синхрон/, скокове на пътека и двоен мини батут. В надпреварата взеха участие над 210 състезатели от всички възрастови групи от 12 клуба в България.

Спортен Клуб Скокове Батут „ИМИДЖ– РУСЕ” с треньори Станислав Стоянов, Иржи Галинов и Елмира Мандажиева участва с 10 състезатели, които с резултатите си утвърдиха русенския клуб като един от водещите в страната. На шампионата бяха спечелени общо 16 медала:

Шест златни / два за Димитър Георгиев и по един за Десислава Манолова, Емилия Великова, Калоян Петров и Максим Ангелов/; седем сребърни / два за Калоян Петров и по един за Десислава Манолова, Емилия Великова, Максим Ангелов, Радостин Мицов и Георги Басарбовски /; три бронзови / Калоян Петров, Максим Ангелов и Кристиян Георгиев/.

Високото ниво на подготовка в русенския клуб логично доведе до определянето на Калоян Петров, Емилия Великова и Георги Басарбовски като млади таланти на които Българска Федерация Скокове Батут ще обръща персонално внимание в подготовката и развитието, съобщават още от клуба.

При закриването на шампионата президента на федерацията Стоян Димитров лично е представил младите таланти на България от всички клубове и е обявил организирането на тренировъчен лагер през месец септември тази година специално за тях.

В състава на националния отбор по скокове на батут за предстоящият международен тренировъчен лагер от 16 до 26 юли тази година в Португалия е включена русенската състезателка Десислава Манолова носителка на два златни и два бронзови медала от международните турнири във Валядолид – Испания, Минск – Беларус и Бреша - Италия. За помощник треньор на националите ни е определен Станислав Стоянов.

В хода на Държавното първенство е проведено и общо събрание на БФСБ. Особено внимание се обърна на подготовката на състезателите от разширения състав на националния отбор /35 души / във връзка с второто домакинство на България за Световно Първенство през месец ноември 2017 г. в София.

Русе е определен като център за подготовка за възрастите 15-16;17-18 години, мъже и жени, съобщават още от клуба. Предвижда се провеждането на шест тренировъчни лагера по 25 дни през 2017 година в залата на Спортен Комплекс “Локомотив“.

Държавният и международен спортен календар за 2016 г. предвижда участие на състезатели и треньори от СКСБ „ИМИДЖ – РУСЕ” в следните турнири и лагери:

15-20 август Възстановителен лагер гр. Върбица, 09-11 септември Купа Северна България-финали гр. Русе, 23-25 септември Международен турнир гр. Кюстендил, 22-25 октомври Държавно Първенство-финали гр. Габрово, 04-06 ноември Международен турнир „Русенска перла“ гр.Русе.

Ръководството на „Имидж” благодори на Иван Иванов собственик на „ИРИМ“ за оказаната финансова подкрепа във връзка с участието на отбора в шампионата, както и на всички присъствали родители за съдействието от тяхна страна, съобщават още от клуба.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама