Кристалина Георгиева поискала от Албания да я издигне за ООН, писали местни медии

12:50, 04 юли 16 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Социологът Андрей Райчев разкри, че преди дни излязло съобщение в албанските медии, че Кристалина Георгиева иска те да я издигнат за генерален секретар на ООН.

"Тези дни стана скандал от първа величина, който нашите медии проспаха. Излезе съобщение в албанските медии, че Кристалина Георгиева иска те да я издигнат за ООН. Не мога да си представя как понася това премиерът Борисов. Това как твоят агент и човек там ти прави номер и подарява собствената си кандидатура на трета страна. Това е немислимо и абсурдно. Госпожа Георгиева според мен е за отзоваване", каза Райчев в ефира на Нова телевизия

Райчев коментира и кандидатурата на ГЕРБ за предстоящите президентски избори. Той анализира евентуален сценарии, в който Цецка Цачева ще бъде издигната от партията.

„Тя не е много силен кандидат. Може да бъде добър президент, но не и добър кандидат. Но въпреки това шефката на Народното събрание се ползвала с предимство пред евентуалната кандидатура на БСП, защото тръгва от два пъти по-високия рейтинг на партията си“, поясни той.

Според Райчев премиерът Бойко Борисов е резервата на ГЕРБ за тези избори. "Ако самият той е кандидатът, няма нужда от кампания. Той си бави този ход и си го пази", смята социологът.

Допълни, че ходът на ГЕРБ да не издават кандидата си за президент е обясним и логичен. „Те осъзнаха, че партията няма смисъл от съюзник. Ясно е, че битката им ще е с червените. Те се колебаеха между няколко души. Фандъкова е много скъпа, не е нужно да се хаби толкова популярен човек за президент“, коментира още социологът.

Райчев коментира и резултатите от британския референдум, като каза, че „англичаните не знаели какво правят".

„Тези 52%, които гласуваха за излизане, направиха огромна грешка. Подложиха си страната на огромно изпитание", каза той. И допусна, че Шотландия вероятно ще излезе от състава на Великобритания и ще влезе в Европа.

"От Обединено кралство, може да станат разединено кралство. Има и династически проблем. Елизабет II е кралица на Англия и Шотландия. Как ще си я разделят? Според мен не е изключено тя да абдикира. Вече видяхме, че Дейвид Камерън е политически труп. Европа все пак обаче реагира добре. Рязко се вдигна проевропейското. Европейските страни реагираха здравословно", допълни още социологът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама