Найджъл Фарадж подаде оставка като лидер на партията си

12:52, 04 юли 16 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Найджъл Фарадж попаде оставка като лидер на еврофобската и антиимигрантска крайнодясна Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП), съобщава "Индипендънт".

„Чувствам, че направих това, което исках и не мога да постигна повече", обяви той по време на своя реч в Лондон и каза, че няма да промени решението си.

Това се случва 2 седмици, след като британците гласуваха страната да напусне ЕС.

Фарадж беше една от основните политически фигури зад кампанията за напускането на Общността. По време на реч в Лондон депутатът от ЮКИП заяви, че никога не е искал да бъде "кариерен политик" и заяви, че се чувства, че е направил това, което може и не би могъл да постигнв повече.

"Благодаря на всички, които ме подрепят в ЮКИП и отвъд. Доволен съм от резултата, който се борихме да постигнем толкова дълго време", написа Фарадж в Туитър.

Фарадж подаде оставка като лидер на Юкип и през май 2015 г. Това стана след парламентарните избори, на които Консервативната партия на премиера Дейвид Камерън не само запази властта си, но и взе абсолютно мнозинство. Тогава обаче съпартийците не приеха оставката на лидера си.   

В четвъртък лидерът на кампанията за Брекзит Борис Джонсън заяви, че се оттегля от надпреварата за поста премиер на Великобритания. Часове след обявяването на резултатите от референдума за еврочленството на Великобритания министър-председателят Дейвид Камерън подаде оставка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама