Лиляна Павлова: Еколози бавят процедурата за обхода на Ахелой

13:02, 04 юли 16 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тръжната процедура за обхода на Ахелой още не е пусната. Причината за това е, че се обжалва предварителното изпълнение на екологичната оценка. Това заяви в Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.  

„Екологични организации го бавят и не може да влезе в сила решението по ОВОС, в резултат на което да приключим проекта. Но се надявам, че след няколко седмици и той ще е факт, за да може де факто и за трите участъка – и за обхода на Ахелой, и за обхода на Поморие, да вървят процедурите за избор на изпълнител. Надеждите са до кроя на годината изпълнителите вече да бъдат ясни и да започне работа по тези участъци“, каза Павлова.

По нейните думи, ако няма ново обжалване на процедури, то за следващото лято и трите проекта трябва вече да са факт.

„За съжаление обаче, статистиката ни показва, че няма тръжна процедура, която да не се обжалва, независимо за какво е – за тол система, за изграждане на път или за обжалване на екологичните оценки от екологични организации. Масово се обжалва и това забавя между 6 месеца и една година всичките търгове и процедури“, застрахова се регионалният министър.

Текуща е процедурата за обхода на Поморие. Вече върви и процедурата за разширението на участъка Поморие-Ахелой.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама