Хора от Сливен алармират за загуба на спестяванията си в пирамида

13:41, 04 юли 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици българи изгубиха спестяванията си в „Дупнишката популярна каса” стана ясно преди дни. Хората се подвели от предлаганата висока лихва.През юни офисът на фирмата затворил и хората разбрали, че „Дупнишката популярна каса” е фалирала. 

Жители на Сливен твърдят, че същата финансова схема действала и в града. Жена се оплака, че е изгоряла е с 20 000лв., спестени от баща й нейната учителска заплата. Ужилените като нея били около 70, информира Нова ТВ.

„Когато аз подписах договора със сливенска популярна каса, лихвеният процент беше 12%. Постоянно идваха лихвите, не се е получавал проблем. Получих около 3 000 лева за около 3 години”. През лятото на 2015-а обаче сливенската популярна каса, също като дупнишката, фалирала.

Председател на сливенската каса е Николай Мравов - бивш общински съветник от БСП, а на миналите избори кандидат на политически клуб „Екогласност.” След като популярната каса фалирала, затворил офиса и спрял да вдига телефона си. Екип на медията също не е успял да се свърже с него.

„В Сливен и Дупница не става дума за пирамиди, а за кооперация. Ако получат печалба от кооперацията могат да изплатят и 200% дивидент на членовете си”, коментира в студиото на „Здравей, България” финансистът Емил Хърсев.

„Хората могат да си търсят правата в процедурата по несъстоятелност. Ако се осребри имущество по-голямо от това необходимо да се върнат кредитите, те ще си получат парите. Вероятно това няма да стане и те го знаят добре”, обясни той и напомни: ” В България имаше около двайсетина популярни каси”. „По-добре е хората да внимават и да гледат къде влагат своите пари”, препоръча той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама