Айтоски домати по 3,50 лв. килото впечатлиха министри в Бургас

14:00, 04 юли 16 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Натурални розови домати на производител от Айтос привлякоха вниманието на четирима министри в Бургас. Това се случи по време на откриването на фермерския пазар в Експо център „Флора“, реализиран по линия на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г. Земеделският министър Десислава Танева, регионалният Лиляна Павлова, екологичният Ивелина Василева и социалният Зорница Русинова разгледаха продукцията на местните производители, като най-много вниманието им се задържа на зеленчуците от Айтос.

Въпреки това те се въздържаха да закупят от продукцията. Цената от 3,50 лв. за кило розови домати се стори високичка и на обикновените посетители, които разглеждаха пазара.

„На Славейковото пазарче ги продавам по-евтино, но сега тук малко качих цената“ - сподели под секрет продавачът пред репортер на Topnovini.bg. Височайшето министерско присъствие вдигна стойността и на другите биопродукти на пазара. Сред предлаганите стоки преобладават пчелните. Има и специална колекция от тахан.

В момента в България работят десет фермерски пазара, съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Увеличава се интересът към сдружаването между самите земеделски производители и оттам използването на инструменти за подкрепа за създаването на такива пазари. Всичко това следва да доведе до много повече точки на директно предлагане на фермерска храна. Най-хубавото е, че клиентите могат да купуват директно от производителите най-качествената храна в Европа и в света, заяви Танева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама