Над 200 тропически пеперуди разперват крила във Флората (снимки)

15:07, 04 юли 16 / Любопитно 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 200 екзотични пеперуди от тропиците разперват крила в бургаския експоцентър „Флора“. Част от тях вече летят из една от залите, но повечето все още са във формата на какавиди и се раждат ежедневно.

В изложбата, дело на Природонаучния музей, са включени пеперуди от 10 вида, произхождащи от три континента – Южна Америка, Африка и Азия, като всяка седмица популацията им в Бургас ще бъде обновявана. Сред екзотичните красавици тази година са синьото морфо, пеперудата сова, сухото листо, африканската пеперуда Луна, изумрудената лястовича опашка и дървесната нимфа.

В куполната зала на Флората са създадени условия, които в максимална степен пресъздават естествената среда на живот в тропиците с обилна растителност, висока влажност и температура над 30 градуса.

Изложбата на екзотични пеперуди от цял свят ще продължи два месеца - от днес до 31 август. Тя е отворена за посетители всеки ден от 10:00 до 20:00 часа. Входът за пенсионери и учащи е 2 лева, а за възрастни - 5 лв. Децата под 7 г. и хората с увреждания ще разглеждат изложбата безплатно. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама