31 паралелки са запълнени след второто класиране на приема след VII клас

15:30, 04 юли 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
31 паралелки на средни училища в област Русе са запълнени с ученици след второто класиране на приема след VII клас, обявиха от Регионалния инспекторат по образованието на интернет страницата си. Всички те са в училища в град Русе.

Най-много от един и същ профил са чуждоезиковите в СОУЕЕ „Свети Констанин-Кирил Философ“ - 5 на брой, следвани от Английската гимназия „Гео Милев“ с 4.

В МГ „Баба Тонка“ след второ класиране са попълнени 5 паралелки, но от различен профил – 2 с информатика, 2 с математика и 1 по Биология и здравно образование.

Второто класиране е помогнало и на кандидатите да получат средното си образование в СОУ „Христо Ботев“ - 3 класа са формирани по този начи. Един с профил ИТ, един с Биология и здравно образование и една хуманитарна паралелка „История и цивилизация“.

СОУ „Възраждане“ е попълнило паралелката си по ИТ след второто класиране, а СОУ „Васил Левски“ - една по математика и две по Биология и здравно образование.

В ПГ по електретехника и електроника „Апостол Арнаудов“ е събран един клас по Системно програмиране и един по Компютърна техника и технологии.

В ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“ след второ класиране са попълнени 3 паралелки – по една за Организация на хотелиерството, по Кетъринг и по Организация на туризма и свободното време.

Пет паралелки след втория опит на учениците да започнат средното си образование са формирани и в ПГ по икономика и управление „Елиас Канети“. Всички те са с различен профил – по една за Митническа и данъчна организация, по Оперативно счетоводство, по Икономика и мениджмънт, по Бизнес администрация и по Електронна търговия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама