Повече от 180 жертви на наводнения в Китай

15:40, 04 юли 16 / Свят 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 180 души загинаха при наводнения в Китай, след като река Яндзъ излезе от коритото си заради проливните валежи, изсипали се над страната през последните дни, съобщава Би Би Си.

Най-засегната е южната част на страна, където изключително силни бури, съпътствани от непрекъснати дъждове, причиниха наводнения.

Между 100 и 500 литра на кв. м се изляха в седем провинции в страната, a бурите се придвижват към централната част на страната.



Според последните данни 45 души се водят изчезали.

33 милиона жители на Китай за засегнати от природния катаклизъм.

Дъждът разруши железопътните линии и затвори основни пътни мрежи.

Длъжностни лица заявиха, че близо 400 000 души е трябвало да бъдат спасени от домовете им в провинция Хубей от началото на пороите в средата на юни. В същия район 15 000 къщи са били разрушени или сериозно повредени, а обработваемата земя - унищожена.



Спасителните екипи са се изправили срещу внезапните наводнения, за да достигнат до блокираните в домовете си жители и хората, които плават по улиците в лодки.

Държавните медии съобщиха, че повече от 17 милиона души са засегнати от дъждовете в провинциите Анхуей и Хубей, а почти един милион души са преместени.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама